• Crazy
  • Cool
  • Awesome
  • Angry
  • Happy
  • Hungry
  • Sad
  • Shy
  • Tired
  • User Tag List

    Thanks Thanks:  0
    Likes Likes:  0
    Dislikes Dislikes:  0
    Results 1 to 9 of 9

    Thread: Vidar & Claymore Ship

    1. #1
      TXU New Member NetSkay's Avatar
      Credits
      111.34
      Points
      373
      This user has no status.
       
      I am:
      ----
       
      Total Contributions For

      NetSkay      £ 0.00
      Main InfoStatus and ThingsPoints and CreditsOther
      Join Date
      11-03-2009
      Posts
      5

      Default Vidar & Claymore Ship

      Hi ^^

      It's me again!

      So guys I rolled the main story and I got 2 ships (well the only one worth mentioning anyway), now there are some issues.

      What is Claymore good for? It has 2 turrets and that's about it (it keeps saying that it's a bomber, so I guess it's only useful for launching torpedoes?)

      Second, the Vidar ship, it has 14 weapons bays, but I can only use 12 of them, it keeps removing two of them from the torrent bay, am I doing something wrong?

      Thanks!


    2. #2
      Moderator Kozaki's Avatar
      Credits
      5,151.26
      Points
      8,685
      This user has no status.
       
      I am:
      Tired
       
      Total Contributions For

      Kozaki - {M}      £ 0.00
      Main InfoStatus and ThingsPoints and CreditsOther
      Join Date
      22-08-2008
      Location
      Germany
      Posts
      1,957

      Default

      Quote Originally Posted by NetSkay View Post
      Hi ^^

      It's me again!
      Hi... and I answer you again



      Quote Originally Posted by NetSkay View Post
      What is Claymore good for? It has 2 turrets and that's about it (it keeps saying that it's a bomber, so I guess it's only useful for launching torpedoes?)
      I sell the Claymore. It can only use one type of missiles, has a little cargo bay and can use one weapon in one of its turrets.

      And terran missiles are difficult to get. The terran economy isn't finished and therefor the facilities produce no or only few missiles.

      And after some ingame days GOD destructure these facilities because it produce nothing. And if there no facilities than is the only way to get this missiles attacking the terran...



      Quote Originally Posted by NetSkay View Post
      Second, the Vidar ship, it has 14 weapons bays, but I can only use 12 of them, it keeps removing two of them from the torrent bay, am I doing something wrong?
      That is odd..

      My Vidar uses all 14 weapons




    3. #3
      TXU New Member HappyPenguin's Avatar
      Credits
      254.86
      Points
      518
      This user has no status.
       
      I am:
      ----
       
      Total Contributions For

      HappyPenguin      £ 0.00
      Main InfoStatus and ThingsPoints and CreditsOther
      Join Date
      29-04-2008
      Location
      Shanghai, China
      Posts
      31

      Default

      Quote Originally Posted by NetSkay View Post
      Hi ^^

      Second, the Vidar ship, it has 14 weapons bays, but I can only use 12 of them, it keeps removing two of them from the torrent bay, am I doing something wrong?

      Thanks!
      It should be some turret scripts still running on your Vidar (AEGIS?). It happens to me several times on some newly captured ships even in X3:R. Try to reset the turret commands to none and then it should be OK.

      Last edited by HappyPenguin; 13-03-2009 at 08:32 AM.

    4. #4
      Super Moderator Quasar's Avatar
      Credits
      4,280.91
      Points
      9,848
      is relieved to be back!
       
      I am:
      Happy
       
      Total Contributions For

      Quasar - {SM} Points for Social Group Messages      £ 0.00
      Main InfoStatus and ThingsPoints and CreditsOther
      Join Date
      01-09-2007
      Location
      High Wycombe, England
      Posts
      2,922

      Default

      I sold the Claymore almost immediately... then I sold the Vidar later as I preferred the Skiron, which I'd had for a good while. Credits were more important than unique ships at the time!

      Help make this site even better! Donate >>here<< to TXU and become a TXU Chartered Member
      Please use the "reputation points system": (the star below left) so people can see who helps the most.

    5. #5
      TXU New Member HappyPenguin's Avatar
      Credits
      254.86
      Points
      518
      This user has no status.
       
      I am:
      ----
       
      Total Contributions For

      HappyPenguin      £ 0.00
      Main InfoStatus and ThingsPoints and CreditsOther
      Join Date
      29-04-2008
      Location
      Shanghai, China
      Posts
      31

      Default

      Quote Originally Posted by Quasar View Post
      I sold the Claymore almost immediately... then I sold the Vidar later as I preferred the Skiron, which I'd had for a good while. Credits were more important than unique ships at the time!
      What a money hunger !

      Using Vidar, it costs only couple of hours to earn the same amount of money in station protection missions Each killing of a enemy M6 gives me 670K..., takes 10 seconds to kill using Vidar


    6. #6
      Moderator Badman76's Avatar
      Credits
      3,425.83
      Points
      7,805
      This user has no status.
       
      I am:
      Happy
       
      Total Contributions For

      Badman76 - {M} Points for Thread Ratings Received      £ 0.00
      Main InfoStatus and ThingsPoints and CreditsOther
      Join Date
      18-05-2008
      Location
      Magdeburg, Germany
      Posts
      1,340
      Blog Entries
      1

      Smile

      Quote Originally Posted by NetSkay View Post
      What is Claymore good for? It has 2 turrets and that's about it (it keeps saying that it's a bomber, so I guess it's only useful for launching torpedoes?)
      The M8 class ships are just rocket launchers with attached thrusters. They are cheap (in relation to the M7M missile fregattes) and can easily destroy most enemy capital vessels but as the missiles are very expensive (about 20 k each) they are not a ship for a quiet poor noobie. Because of their size they can not dock at any carrier or dodge incoming enemy fire. That makes them even less useful. This vessel can be bought at a terran shipyard any time later if you want one. So you might want to sell it as Quasar recommended.

      Quote Originally Posted by NetSkay View Post
      Second, the Vidar ship, it has 14 weapons bays, but I can only use 12 of them, it keeps removing two of them from the torrent bay, am I doing something wrong? Thanks!
      What command do you use for your turret? As HappyPenguin asked, you have to tell what scripts you are using currently. If you don't use any scripts, set turrets commands and ships command to <none>. Then reinstall the weapons and set new turret command. This worked for me in XTM when my captured Xenon fregattes won't listen to their new master - me.

      B76

      Last edited by Badman76; 13-03-2009 at 02:09 PM.


      I have no words, ... my voice is in my sword! (W.S. "MacBeth")

    7. #7
      Super Moderator Quasar's Avatar
      Credits
      4,280.91
      Points
      9,848
      is relieved to be back!
       
      I am:
      Happy
       
      Total Contributions For

      Quasar - {SM} Points for Social Group Messages      £ 0.00
      Main InfoStatus and ThingsPoints and CreditsOther
      Join Date
      01-09-2007
      Location
      High Wycombe, England
      Posts
      2,922

      Default

      Quote Originally Posted by HappyPenguin View Post
      What a money hunger !

      Using Vidar, it costs only couple of hours to earn the same amount of money in station protection missions Each killing of a enemy M6 gives me 670K..., takes 10 seconds to kill using Vidar
      it's not so easy near the beginning of the game, and you get no where near that much! Also, I believe the Skiron is better than the Vidar, so I didn't miss it! I think I was doing Final Fury at the time, and was getting signs I needed to upgrade to a M7, so needed a lot of cash... I sold all the ships I was not using, and the Vidar was not being used, so it had to go!

      No regrets, I bought the Diemos that is still my ship of choice, many, many, many game days later...

      Help make this site even better! Donate >>here<< to TXU and become a TXU Chartered Member
      Please use the "reputation points system": (the star below left) so people can see who helps the most.

    8. #8
      TXU New Member HappyPenguin's Avatar
      Credits
      254.86
      Points
      518
      This user has no status.
       
      I am:
      ----
       
      Total Contributions For

      HappyPenguin      £ 0.00
      Main InfoStatus and ThingsPoints and CreditsOther
      Join Date
      29-04-2008
      Location
      Shanghai, China
      Posts
      31

      Default

      Quote Originally Posted by Quasar View Post
      it's not so easy near the beginning of the game, and you get no where near that much! Also, I believe the Skiron is better than the Vidar, so I didn't miss it! I think I was doing Final Fury at the time, and was getting signs I needed to upgrade to a M7, so needed a lot of cash... I sold all the ships I was not using, and the Vidar was not being used, so it had to go!

      No regrets, I bought the Diemos that is still my ship of choice, many, many, many game days later...
      I got it. Haven't started Final Fury yet.

      Actually after I learned how to get the Hyperion, I restarted the game as the Poisoned Paranid. Yesterday I got the 25,000,000 Cr and cured my disease and finally Paranid became blue the first time. As reward, I got the Hyperion plus a Advanced Persues. After reloaded several times, now my handy Hyperion has a 209 m/s maximun speed (I saw some on has a 236 m/s top speed I retried sometimes and gave up. 209 m/s seems enough for me...)

      Is Final Fury so hard for M6? I can only assume fighting Kha'ak big guys. If so, will grab a M2 for sure. I prefer an easy game, haha...

      Life is short, so play more ...

    9. #9
      Super Moderator Quasar's Avatar
      Credits
      4,280.91
      Points
      9,848
      is relieved to be back!
       
      I am:
      Happy
       
      Total Contributions For

      Quasar - {SM} Points for Social Group Messages      £ 0.00
      Main InfoStatus and ThingsPoints and CreditsOther
      Join Date
      01-09-2007
      Location
      High Wycombe, England
      Posts
      2,922

      Default

      Final Fury, I understand, is largely dependant on your fighting rank, the higher your rank, the harder it is... I went into it at a fairly high rank, so needed good ships, just to survive... when you're being attacked fairly regularly by a couple of Khaak Corvettes, a M6 is hardly adequate... and that is the easy part!

      Help make this site even better! Donate >>here<< to TXU and become a TXU Chartered Member
      Please use the "reputation points system": (the star below left) so people can see who helps the most.

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •