• Crazy
  • Cool
  • Awesome
  • Angry
  • Happy
  • Hungry
  • Sad
  • Shy
  • Tired
  • User Tag List

    Likes Likes:  0
    Dislikes Dislikes:  0
    Page 1 of 2 12 LastLast
    Results 1 to 10 of 12

    Thread: Cargobay shielding

    1. #1
      TXU Full Member Crater_Face's Avatar
      Credits
      164.97
      Points
      979
      This user has no status.
       
      I am:
      ----
       
      Total Contributions For

      Crater_Face      £ 0.00
      Main InfoStatus and ThingsPoints and CreditsOther
      Join Date
      29-03-2008
      Posts
      174

      Question Cargobay shielding

      Does this thing work in X3TC?

      And if so does it take X amount of Cargobay shielding per Volume, Example 6 units of Cargobay shielding to cover up 1 unit of Spaceweed which has a volume of 6 if I'm not mistaken, or is it one unit of Shielding to cover up one unit of illegal ware?

      Trade. Fight. Build. Think

    2. #2
      Administrator Galder's Avatar
      Credits
      2,500.38
      Points
      12,836
      This user has no status.
       
      I am:
      ----
       
      Total Contributions For

      Galder Points for Reputation (Received)      £ 0.00
      Main InfoStatus and ThingsPoints and CreditsOther
      Join Date
      30-12-2007
      Location
      Friesland
      Posts
      3,186
      Blog Entries
      43

      Default

      I doesn't work, because there is no factory producing them. The stations selling them don't have them in stock. IF you get some of them, one is shielding the whole ship afaik. I was able to get 37 after i destroyed dukes headquarter, and none of my spaceweed/spacefuel smuggling freighters was ever stopped by the police.


    3. #3
      TXU Full Member Crater_Face's Avatar
      Credits
      164.97
      Points
      979
      This user has no status.
       
      I am:
      ----
       
      Total Contributions For

      Crater_Face      £ 0.00
      Main InfoStatus and ThingsPoints and CreditsOther
      Join Date
      29-03-2008
      Posts
      174

      Default

      I'm confused.....so they do work? Whether there is any factories producing them or not (I get hold of them through "Pirate Fence").

      Trade. Fight. Build. Think

    4. #4
      Administrator Galder's Avatar
      Credits
      2,500.38
      Points
      12,836
      This user has no status.
       
      I am:
      ----
       
      Total Contributions For

      Galder Points for Reputation (Received)      £ 0.00
      Main InfoStatus and ThingsPoints and CreditsOther
      Join Date
      30-12-2007
      Location
      Friesland
      Posts
      3,186
      Blog Entries
      43

      Default

      They work, yes. But there is simply no factory producing them, only docks selling them. If you blast a dock, like dukes haven, and wait for the respawn you may be lucky to get some, because the stock is filled by god randomly when the station respawns.


    5. #5
      TXU Full Member Crater_Face's Avatar
      Credits
      164.97
      Points
      979
      This user has no status.
       
      I am:
      ----
       
      Total Contributions For

      Crater_Face      £ 0.00
      Main InfoStatus and ThingsPoints and CreditsOther
      Join Date
      29-03-2008
      Posts
      174

      Default

      All right the reality that no factory produces them is no problem, the script "Pirate Fence" sometimes offer them but mainly the reason I ask was because I was making a new custom start as a smuggler and didn't know if these actually worked or not :P but thanks for clearing it up

      Trade. Fight. Build. Think

    6. #6
      TXU Full Member Carlo the Curious's Avatar
      Credits
      236.81
      Points
      856
      This user has no status.
       
      I am:
      ----
       
      Total Contributions For

      Carlo the Curious      £ 0.00
      Main InfoStatus and ThingsPoints and CreditsOther
      Join Date
      06-03-2008
      Location
      London
      Posts
      129

      Default

      I cheated some in and they don't seem to do anything.

      iirc, I had 4 units of shielding and 1 space weed, and I still got scanned & detected by some Argon customs ships.


    7. #7
      TXU Sr. Member iniochos's Avatar
      Credits
      356.39
      Points
      1,369
      This user has no status.
       
      I am:
      ----
       
      Total Contributions For

      iniochos      £ 0.00
      Main InfoStatus and ThingsPoints and CreditsOther
      Join Date
      17-05-2008
      Location
      athens
      Posts
      367

      Default

      I don't want to spoil anything, but someone should find Cargobay shielding at ... here spoiler: Thyn's Excavation: Strong Arms HQ


    8. #8
      Spammy the (spacefl)Eye in the sky... stemardue's Avatar
      Credits
      2,732.00
      Points
      13,842
      is watching you! ῼ
       
      I am:
      Cool
       
      Total Contributions For

      stemardue Points for Social Group Discussions      £ 0.00
      Main InfoStatus and ThingsPoints and CreditsOther
      Join Date
      01-03-2009
      Location
      Stuck in a wormhole
      Posts
      3,064
      Blog Entries
      6

      Default

      don't remember the font, but i red about those that:

      - each unit of cargobay shielding 'covers' up to a certain number of illegal goods

      - covered illegal goods still have a chance of being detected (maybe it was a 25% chance)

      so having 1 or 50 shielding units don't make a difference if you carry only 1 space weed. It always have a 25% (?) chance of being discovered.

      ♪♫♫♪♪
      Here is XTC 2.0 FAQ. <<<--- Go read it!
      See my XTM gameplay tips here
      Do the X-Hop!
      Relax and dance to the Deep X
      I don't know well what I'm doing, but I know I'm doing it well.

    9. #9
      TXU Full Member Crater_Face's Avatar
      Credits
      164.97
      Points
      979
      This user has no status.
       
      I am:
      ----
       
      Total Contributions For

      Crater_Face      £ 0.00
      Main InfoStatus and ThingsPoints and CreditsOther
      Join Date
      29-03-2008
      Posts
      174

      Default

      @stemardue: I had a vague memory of something like this in XTM but I was not sure if it got implented in TC

      Trade. Fight. Build. Think

    10. #10
      Spammy the (spacefl)Eye in the sky... stemardue's Avatar
      Credits
      2,732.00
      Points
      13,842
      is watching you! ῼ
       
      I am:
      Cool
       
      Total Contributions For

      stemardue Points for Social Group Discussions      £ 0.00
      Main InfoStatus and ThingsPoints and CreditsOther
      Join Date
      01-03-2009
      Location
      Stuck in a wormhole
      Posts
      3,064
      Blog Entries
      6

      Default

      Yes, Crater_face, that definitely comes from XTM related 'voices'...

      I don't know about their final inclusion in TC, many things have been ported to TC as they were in XTM, but others have been changed quite a bit (boarding troops/system anyone?). I only guess they could have left the cargobay shielding untouched since these are of minimal impact and have only a passive function.

      ...Or they just didn't notice em because their scanners are bad, and they made it to the final release (but not so the source producing them)

      ♪♫♫♪♪
      Here is XTC 2.0 FAQ. <<<--- Go read it!
      See my XTM gameplay tips here
      Do the X-Hop!
      Relax and dance to the Deep X
      I don't know well what I'm doing, but I know I'm doing it well.

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •